Nieuwe inzichten door NAV TechDays 2017

In Antwerpen vonden afgelopen week de NAV TechDays plaats. Vanuit Herke ICT Group zijn meerdere mensen van het BouwVision team naar België afgereisd om de laatste technische ontwikkelingen te vernemen.

Technische hoogstandjes

Zo’n 1.300 Microsoft Dynamics NAV ‘fanaten’ uit Europa, maar ook uit Amerika en Canada en zelfs vanuit de Verenigde Arabische Emiraten, kwamen bij elkaar voor dit tweedaagse festijn in het Kinepolis Event Center van de provincie hoofdstad. Met sprekers van het Microsoft Development Center Copenhagen en diverse internationale NAV partners, lag het niveau van de presentaties hoog. Dat gold zeker ook voor het technische gehalte.

Met 250 Nederlandse bezoekers was ons land goed vertegenwoordigd.  Bovendien mochten enkele Nederlandse sprekers (Mark Brummel, Arend-Jan Kauffmann en Luc van Vugt) hun verhaal houden, of een workshop verzorgen.

Tussen de sessies door konden de bezoekers wat afleiding zoeken bij de promotie stands van de sponsors. Hier kon je een spelletje roulette spelen, of een echt Belgisch biertje drinken. Ook onze partner Idyn was aanwezig met een stand. Zij annonceerden nieuwe versies van hun Object Manager en van Document Creator, onderdeel van Digitale Factuurverwerking in BouwVision.

Connected World

De volgende onderwerpen kwamen onder meer aan bod: AI, automatische test scripts, Power apps, Azure, Dynamics 365 en natuurlijk kwam er een hoop code voorbij. Veel aandacht ging uit naar Docker in combinatie met NAV containers. Hiermee kunnen ontwikkelaars in een virtuele omgeving hun software in verschillende versies testen. Een volledige installatie van die versie is daarbij niet meer nodig. Het activeren van de afwijkende onderdelen volstaat. Dit maakt testen veel eenvoudiger!

Een mooie observatie van een van de deelnemers was dat “we vandaag de dag in een wereld leven waarin alles met elkaar is verbonden. NAV staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een gereedschapskist met tools waaruit je kunt putten.”

Inspiratie voor BouwVision

Dit jaarlijks terugkerende event voor ‘techies’ levert altijd veel nieuwe inzichten en inspiratie op om onze BouwVision software nog beter af stemmen op de wensen van onze klanten in de bouw. Eind november 2018 staan de volgende NAV Techdays alweer gepland. Wij zetten ‘m alvast in de agenda.

 

We are living in a connected world. NAV is only a tool in a massive toolbox

 

 

Herke ICT Group ontwikkelt én implementeert BouwVision, innovatieve financiële en relatiebeheer software voor de bouw,
gebaseerd op Microsoft Dynamics. Daarnaast zijn wij IT-partner voor grotere en kleinere bouwbedrijven.

Wij komen graag met je in gesprek over de digitale mogelijkheden voor jouw bouwbedrijf.

 

Nieuwsbrief BouwVision April 2017

Nooit meer nieuws over slimme ICT in de bouw missen?
Meld je aan voor onze updates.