Is Dynamics 365 interessant voor jouw bouwbedrijf?

Microsoft Dynamics 365 for Financials komt eraan

In de tweede helft van dit jaar komen nieuwe business apps van Microsoft Dynamics 365 beschikbaar in Nederland. Op dit moment zijn vooral CRM gerelateerde apps toegankelijk.

Eind dit jaar verwachten we dat Microsoft deze set van tools uitbreidt met Financials. Dit betekent dat de functionaliteit van Dynamics NAV volledig beschikbaar komt in de Cloud. Nu is deze alleen nog on-premise – op een server bij jou op kantoor of in een datacenter – in te zetten. Hetzelfde geldt voor onze administratieve software voor bouwbedrijven gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV: BouwVision ERP. Maar daar komt binnenkort dus verandering in. Vandaar de vraag: is Dynamics 365 interessant voor de bouwbranche?

Apps in de Cloud

Momenteel ondersteunt Dynamics 365 de volgende processen:

 • Sales: verzilver je klantrelaties met digitale intelligentie voor elke deal.

 • Customer Service: lever de beste klantenservice.

 • Operations: beslis op basis van gegevens voor slimmere, efficiëntere bedrijfsprocessen.

 • Field Service: optimaliseer je planning en gebruik voorspellende tools voor je servicegesprekken.

 • Project Service Automation: bouw winstgevende klantrelaties op met intelligente tools.

 • Marketing: lever krachtige klantervaringen met Adobe Marketing Cloud.

 • Customer Insights: ontvang relevante inzichten voor beter begrip van en communicatie met klanten.

 

Sneller werken

De Cloud-apps van Dynamics 365 kun je modulair afnemen. Zo krijgt elke gebruiker alleen die tools die hij nodig heeft voor zijn dagelijkse werk. Microsoft ontwikkelt een alles-in-één Cloud oplossing, waarin een gebruiker alle apps die hij nodig heeft voor de uitvoering van zijn taken vanuit één webportal kan openen. Wanneer alle informatie vanuit één plek kan worden aangeroepen, voorkom je tijdverlies door zoeken in verschillende software pakketten. Je werkt dus effectief sneller doordat informatie niet meer verspreid wordt bewaard. Opslag van data op een plek biedt bovendien de mogelijkheid deze eenvoudiger te delen met collega’s. Zo weet iedereen wat er speelt bij een relatie en voorkom je miscommunicatie.

Office uitstralingOffice 365 in de bouw

De Dynamics 365 apps hebben de look-and-feel van de vertrouwde Office 365 tools als Outlook, Word, Excel en PowerPoint. Deze productiviteit software werkt ook heel goed samen met Dynamics 365. Vele klantgerelateerde handelingen kun je vanuit Outlook starten of zijn zichtbaar in Outlook. Denk aan het sturen van een offerte of het openen van een factuur in Outlook. Ook zijn de rapportagemogelijkheden uitgebreid met standaard rapporten en kun je bijvoorbeeld Power BI inzetten. Verder is een integratie met LinkedIn mogelijk, waarmee informatie uit LinkedIn direct zichtbaar is bij de contactpersoon. Bovendien kun je relevante berichten delen met die contactpersoon via LinkedIn vanuit Dynamics 365.

Top-10 voordelen voor de bouw

Ook voor een bouwbedrijf biedt Dynamics 365 voordelen. Zeker wanneer Financials wordt toegevoegd aan de apps. Daarmee beschik je voor een vast bedrag per gebruiker per maand over de volledige functionaliteit van Dynamics NAV (Navision) vanuit de Cloud. Herke ICT Group volgt uiteraard snel met extensies speciaal voor bouwbedrijven onder de noemer BouwVision 365.

Hieronder vind je alvast 10 redenen waarom je naar Dynamics 365 for Financials kunt uitkijken:

 1. Het is een alles-in-één oplossing, van verkoop tot administratie, je kunt alle handelingen in één pakket doen;
 2. Van offerte tot factuur, alles is in Outlook af te handelen;
 3. Met branche toepassingen kun je eenvoudig de standaardsoftware uitbreiden, zodat deze beter aansluit bij jouw bedrijfsproces;
 4. Automatiseer en borg je bedrijfsprocessen;
 5. Informatie is binnen handbereik in de vorm van rapporten;
 6. Beter inzicht met geavanceerde analyses in Power BI;
 7. Snel van start met een Cloud oplossing;
 8. Die bovendien lijkt op het vertrouwde Office;
 9. En werkt overal waar jij wilt werken;
 10. Is voorbereid op de groei van jouw bouwbedrijf.

Meer tips?

Ben jij net zo benieuwd geworden naar de continu toenemende mogelijkheden van Dynamics 365 als wij? Volg ons op LinkedIn. Daar plaatsen we regelmatig interessant nieuws over Microsoft Dynamics 365.