3 tips voor beter inzicht in je bouwbedrijf

Op basis van Microsoft Dynamics NAV (Navision) ontwikkelt en implementeert Herke ICT Group financiële software speciaal voor de bouw: BouwVision. Op de volgende drie manieren helpt BouwVision je om financiële gegevens om te zetten in bedrijfswaarde, voor nog beter inzicht in wat er speelt:

  1. Er bovenop zitten
  2. Onderbouwde beslissingen nemen
  3. Omgaan met iedere situatie

Hieronder worden deze tips verder toegelicht.

1. Er bovenop zitten vanuit je persoonlijke rollencentrum

In BouwVision werk je vanuit een rollencentrum dat ontworpen is voor jouw specifieke taken binnen het bedrijf. Dat maakt het makkelijker om je prioriteiten te bepalen. De getoonde grafieken zijn meer dan een momentopname; zij helpen je slimmere beslissingen te nemen. Dat maakt de conversie van inzicht naar actie een stuk makkelijker.

2. Onderbouwde beslissingen nemen met de ingebouwde rapporten

Op het moment dat je met BouwVision gaat werken, is al een groot aantal rapporten en dashboards beschikbaar. Wanneer je een managementrapportage bekijkt, kun je met een klik op de knop inzoomen op de data achter het rapport. Deze insights helpt je bij het nemen van onderbouwde beslissingen op basis van feiten.

3. Omgaan met iedere situatie via adhoc rapporten

Voor vraagstukken waarvoor niet standaard al een rapport aanwezig is in BouwVision kun je zelf een query of analyse in Excel of Jet Reports maken. Rapportages en grafieken in Excel maken is voor veel gebruikers een bekend en vertrouwd fenomeen. Jet Reports rapportages en BI zijn geïntegreerd in Excel, waardoor je gemakkelijk kunt beschikken over accurate management informatie waar en wanneer je maar wilt.

Power BI, onderdeel van de cloudoplossing Office 365, vormt samen met Microsoft Dynamics 365 een zelfbedieningsanalyseoplossing. In Power BI worden de weergegeven Microsoft Dynamics 365 (online)-gegevens automatisch vernieuwd. Met Power BI Desktop of Microsoft Office Excel Power Query voor het opstellen van rapporten en Power BI voor het delen van dashboards en het vernieuwen van gegevens uit Microsoft Dynamics 365 (online), beschikken je medewerkers over een krachtige nieuwe manier om met Dynamics 365-data te werken.

Kies de rapportagetool die bij jouw bedrijf past. Adhoc rapportages geven je beter inzicht en helpen je om vooruit te denken.

 

Deze 3 tips helpen je informatie te vertalen naar inzicht in je bouwbedrijf, zodat je snel èn onderbouwd bedrijfsbeslissingen kunt nemen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over bijvoorbeeld de rapportagemogelijkheden in BouwVision? Bel ons op +31 72 727 1100.